DE AVONTUURLIJKE KANT!

ONTDEK

ONTDEK

TOT RUST KOMEN OP DE CARIBISCHE ZEE 

 

Je hebt yoga en je hebt Sup Yoga, yoga op het water.

Martine praat met Lberty Suares die Sup Yoga geeft en Martine en Justin gaan een lesje volgen.

 

MET DE CATAMARAN NAAR KLEIN CURAÇAO

 

Klein Curaçao ligt zo'n 10 kilometer uit de kust van haar grotere zus. Wij gingen met een aantal gasten die je in Ontdek Curaçao hebt gezien naar dit onbewoond eiland. Martine praat met onze gasten op de boot en natuurlijk genieten we van het prachtige strand en de zee.

 

HIER ZIE JE DE VERHALEN VAN CURAÇAO!

VAN SUP YOGA TOT KRUIDENTUIN EN VAN CROSSEN MET EEN BUGGY TOT HET CURAÇAO MUSEUM.

BEKIJK DE VLOGS EN DE EXTRA VIDEO EN GENIET VAN CURAÇAO!

VAN VUURWERK TOT KUNST: PUNDA VIBES!

 

Punda is een gedeelte van Willemstad dat iedere week bruist van de dans, kunst, vuurwerk en een hoop gezelligheid. Terwijl de zon al onder is kan je de avond in met veel variatie in Punda. Martine gaat er een kijkje nemen, geniet van alles wat ze ziet en gaat dansen!

 

ONTDEK LANDHUIS CHOBOLOBO

 

Je kent vast de blauwe likeur, gemaakt op Curaçao?  Bij Landhuis Chobolobo maken ze deze en andere likeuren. Onze vakantievierders Pim en Sharon nemen een kijkje en zien hoe het productieproces verloopt. Ook gaan ze een workshop cocktails maken volgen.

 

OP EN ONDER ZEE MET SEABOB

 

Je zo vrij voelen als een dolfijn in het water: dat maakt de familie Akkerman mee in de derde aflevering van Ontdek Curaçao. Het was een bijzondere ervaring die de familie zeker nog eens wil meemaken.

 

DE CHICHI'S VAN SERENA

 

Wat is een Chichi? En hoe is Serena op het idee gekomen om ze te gaan maken? Martine gaat bij Serena op bezoek en komt er achter dat er veel vraag is naar Chichi's en ze ziet hoe de kleurrijke beeldjes gemaakt worden. Martine pakt ook de kwast en gaat een Chichi verven.

Meer informatie

 
 

HET CHRISTOFFELPARK

 

In de tweede aflevering van Ontdek Curaçao zie je Caroline en Johan die al jaren op Curaçao komen, maar nog nooit een tour door de ruige natuur hebben gemaakt. Martine stuurt ze op avontuur!

DUIKEN MET DOLFIJNEN!

 

Met Ocean Encounters en Dolphin Academy kan je als duiker samen met dolfijnen mee naar open zee.

Onder water zie je de dolfijnen op hun best.

Bekijk Martine haar VLOG om meer te weten te komen over deze bijzondere ervaring!

ONTDEK DE GESCHIEDENIS VAN CURAÇAO

Bekijk onder andere het eerste vliegtuig dat vanuit Nederland naar Curaçao vloog en wat zijn polka dots?

Martine is op bezoek geweest in het Curaçao Museum!

Meer informatie: klik HIER

LET'S BUGGY!

 

In de eerste aflevering van Ontdek Curaçao zag je de familie Corsen die op Curaçao woont maar hun eigen eiland weer op een hele andere manier gaan ontdekken. Door een Buggy-Tour te doen zien ze Curaçao weer van een hele andere kant!

De familie Corsen aan het crossen in een buggy

In Ontdek Curaçao bij RTL4 zie je ook de beroemde "drijvende markt". Presentatrice Martine Hauwert en onze kok Justin Niessen bezoeken deze kleurrijke markt en Justin vertelt over waar de bootjes die het fruit leveren vandaan komen....

Martine en Justin aan het proeven op de "drijvende markt"

HET VERHAAL VAN HET KORAAL: MARTINE IN GESPREK MET POL BOSCH

Het Curacao Reef Restoration Programma is een initiatief van Ocean Encounters Curaçao en wordt ondersteund door de gemeenschap, sponsors, vrijwilligers en de Coral Restoration Foundation International.

De belangrijkste doelstellingen van dit programma zijn de restauratie van het ondiep watersysteem, het opvoeden van de gemeenschap (vooral de jeugd) en het beschermen en behouden van het natuurlijke ecosysteem van Curaçao.

Hoe Pol en zijn team het koraal beschermen, herstellen en onderhouden zie je in het gesprek dat Martine met hem had.

Martine is in de eerste aflevering op bezoek geweest bij Dinah Veeris:

Van alle kruidengenezers op Curaçao is Dinah Veeris waarschijnlijk de bekendste. Dinah werd op 20 april 1939 geboren als Lidwina Marciana Veeris in de Zaantjessteeg in Otrobanda. Als kind wil zij al onderwijzeres worden. Als zeventienjarige staat Dinah voor het eerst voor de klas. Ze werkt vervolgens op Curaçao, op St. Maarten en in Nederland.

 

Naast haar baan in het onderwijs houdt Dinah Veeris zich bezig met onderzoek op het terrein van geneeskrachtige en verzorgende kruiden. In 1986 studeert zij aan de ‘California School of Herbal Studies’ in de Verenigde Staten. Verder volgt zij diverse workshops en conferenties in onder andere Cuba, Indonesië, Nederland en Venezuela. In de loop van de jaren interviewt Dinah Veeris vele oudere wijze mensen met verstand van de werking van kruiden en andere vormen van gezondheid van lichaam en geest.
In 1991 opent Dinah Veeris haar eigen kruidentuin, 'Den Paradera'. Een plek waar haar verzamelde kennis zich tentoonspreidt.

 
Presentatrice Martine Hauwert in de kruidentuin van Dinah Veeris